למה לחסום פרסומות זה סבבה לגמרי?

פעם היו אומרים שזמן זה כסף. האמירה הזו כמובן לא נכונה מהסיבה הפשוטה שזמן שווה הרבה יותר מכסף כי הוא לא ניתן לשחזור. אם הפסדת כסף תוכל להרוויחו שוב ולקבלו חזרה. עם זמן זה לא עובד ככה.

למעשה, זמן הוא כנראה המשאב היקר ביותר שיש לנו בעולם הזה.
משאב נוסף שהולך ומתכלה לנו לנוכח המציאות הדיגיטלית הוא הקשב ותשומת הלב שאנחנו מסוגלים להעניק.

מלבד כספינו, אלו הם שני המשאבים שעליהם מתחרים כיום המפרסמים ובעלי האתרים.

הטענה שזו הדרך של האתרים להרוויח וזה המחיר שעלינו לשלם על מנת לצרוך תוכן בחינם מוכרת לי, ובכל זאת.

לשיטתי המשוואה הזו כבר בטלה בשישים והחוזה הופר ברגע שהאתרים שמו בראש סדר העדיפויות את טובת המפרסמים ואיפה שהוא לפני הסוף את טובת הקוראים שלהם (אני מתייחס בעיקר לאתרי החדשות הגדולים בישראל, כי הם הכי גרועים).

אלה הטיעונים שלי, ובסופם כמה אדבלוקרים מומלצים

אתרי החדשות בישראל משתמשים בפרקטיקות פרסום שנויות במחלוקת שמהותן הפרעה לגולש בדרכו לצרוך את התוכן שבו חפץ: מעברונים (כולל כאלה שלא ניתן לדלג עליהם), פופאפים שעולים כחלונות נסתרים ברגע שהקורא מקליק על האתר – קליק ג'קינג. פרסום סמוי, קליקבייטינג, חסכון בגילויים נאותים ועוד שיטות שעליהן ארחיב בפוסטים נוספים.

  • הייתי אומר ניחא במידה ולא היו צובעים את הגולשים ומוכרים את המידע.
  • הייתי אומר חפיף במידה ולא היו מתנים את הגלישה בהסרת חוסמי הפרסומות (או משתמשים בשיטות מלוכלכות לעקוף אותן).
  • הייתי סותם את הפה אם הייתה ניתנת אופציה לקבל את התכנים בתשלום בתמורה להסרת הפרסומות.
  • הייתי שוכח מזה אם זה לא היה הורס את העיתונות. היום זה כבר גובל בלהתעלל בגופה.

אין לי שום כוונה לפגוע לאף אחד בפרנסה. למעשה, אני בעצמי מהתחום, ויש שיגידו שאני יורה לעצמי ברגל בחשיפת שיטות אלה ועלול למצוא את עצמי מחוסר עבודה בעקבות פרסומים מהסוג הזה.

המטרה שלי היא העלאת מודעות הגולשים לשיטות מציקות אלה בשאיפה שהתעוררות המודעות הזו:
א. תתרום לקוראיי, תאיר את עיניהם ותחסוך להם זמן.
ב. תביא למצב שהמפרסמים יבינו שלא משתלם לזלזל בקוראיהם
ג. תוביל לשיטות פרסום יותר הוגנות
בונוס: תקדם רגולציה וחקיקה במערב הפרוע המכונה אינטרנט בישראל

אם אחרי קריאת הפרקטיקות השנויות אתם עדיין חושבים "סבבה, אבל אתה עדיין מקבל תוכן חינם אז תגיד תודה" או: :אז איך אתה טוען שאתה לא רוצה לפגוע להם בפרנסה?" התשובה של היא שהאדבלוקרים עדיין לא יודעים לחסום פרסום סמוי שמשלם הרבה חשבונות במערכות העיתונים, האתרים ימשיכו למכור למפרסמים לפי מספר המבקרים כך שעצם הביקור שלכם בלבד שווה כסף למפרסמים.
בנוסף, הביקור שלכם והעקבות שאתם משאירים באתר בו אתם מבקרים נמכרים כסחורה למפרסמים בדלתות אחוריות – בקיצור, אל תדאגו לאתרים ולמפרסמים הם ימשיכו לעשות עליכם את הכסף.
אם כן, שיטות הפרסום שהעליתי מעלה גוזלות לנו זמן יקר, בעיקר במעברונים, וידאוז שלא ניתנים לדילוג, קריאת חומרים שיווקיים במסווה של חדשותיות ובזמן טעינת העמודים – לא סבבה בכלל.

ומה לגבי תשומת הלב שלנו? כל הסחת דעת שכזו, בעיקר אם היא נחשפת כפרסום לא רצוי, שוחקת את האמון שלנו בתוכן, גוזלת משאבים קוגניטיביים ע"מ להמנע מהם (מי אמר עוורון באנרים?) ומחווטים לנו את המח ומעצבים את דעתינו בניגוד לרצוננו בשורה התחתונה.
ציטוט שמאוד אהבתי בנושא הוא של הפילוסוף האמריקני, הארי פרנקפורט, שהצביע על כך שההפרעות מסוג זה פוגעות לנו ברצון החופשי וביכולת "לרצות את מה שאנחנו רוצים לרצות".

אם נפשיט ונפשט רגע את העניין נבין שההתנגשות בין האינטרסים שלנו לאינטרסים של בעלי האתר היא בלתי נמנעת: אנחנו רוצים להוציא את המיטב מהחיים שלנו ולפעמים זו הסיבה שאנחנו גם ניגשים אליהם מלכתחילה: "איזה מאכלים מסוכנים לבריאותנו? איפה כדאי לבלות? מה חדש בתרבות? איזה מס חדש הטילו עלינו היום?" בעוד האתרים מודדים הצלחה לפי פרמטרים כמו: זמן שהייה באתר, מספר צפיות בוידאו, מספר עמודים נצפים ועוד נתונים שיצביעו כמה זמן הצליחו להדביק אותנו למסך.

ניגוד האינטרסים הוא מובהק וטובת המפרסמים, כאמור, באה לפני טובתכם. שוב, לא סבבה בכלל.

אז מה עושים? איך חוסכים זמן וזיוני מוח? ניחשתם נכון, מורידים אדבלוקר!

אני ממליץ על הורדת האד בלוקרים הבאים שבהם, אני באופן אישי, עושה שימוש:
אדבלוק פלוס
אד-גארד אדבלוקר

שני חוסמי הפרסומות האלה יעזרו לכם להמנע ממודעות, יחסמו פופאפים, פרה רולים ווידאוז שלא ניתנים לדילוג ועוד מעקבים למיניהם. שניהם עובדים אצלי יופי במקביל.
שניהם מאפשרים להתיר פרסומות באתרים מסויימים אם ממש יתחשק לכם לצרוך קצת.

אם אתם מכירים עוד חוסמי פרסומות מומלצים תרגישו חופשי לשתף בתגובות, אם הפוסט עזר לכם אתם מוזמנים לשתפו. אם אתם לא מסכימים איתי, זה בסדר, הדיון פתוח לתגובות- תשמרו אותו מכובד.

בפוסטים הבאים אפרט על שיטות הפרסום הנוספות ודרכים נוספות להמנע מהן. עד אז, אל תשכחו לנקות את העוגיות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *